Volwassenen

Ook kan het zijn dat u merkt zelf wat steun nodig te hebben, om dagelijkse spanningen of gevoelens van somberheid, angst of boosheid te verminderen. Of om een nare gebeurtenis die in uw leven heeft plaatsgevonden, maar u nog steeds hindert, een plaats te geven. Ook als u bijvoorbeeld onbegrepen lichamelijke klachten heeft of gezinsproblemen, is behandeling mogelijk. Er wordt allereerst met u gekeken naar het ontstaan en verloop van de klachten waarna de therapiemogelijkheden worden toegelicht.

Een rustiger, ontspannen en stabieler gevoel

In de aansluitende therapie wordt u geholpen om als volwassene in vrijheid keuzes te maken. Dit doel wordt bereikt doordat u zich van binnen rustiger, meer ontspannen en stabieler gaat voelen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de benodigde stappen te zetten en vaardigheden te leren om gevoelens, gedachten, gedrag en gewoontes te veranderen. Hiertoe wordt gebuik gemaakt van mindfulness en EMDR wat bewezen effectieve therapeutische middelen zijn. Soms vinden er, indien zinvol en helpend, relatiegesprekken plaats.

E-Health programma bij Psy-Health

Bij last van sombere en angstige gevoelens kan er gebruikt worden gemaakt van een e-health programma gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Voordeel hiervan is dat u thuis, op een door uzelf gekozen tijdstip, kunt werken achter de pc. Er gaat dan wel altijd een startgesprek aan vooraf om samen de doelen te bepalen. De therapeut volgt vervolgens het proces en houdt steunend contact met u.

Als zaken betreffende zingeving en geloof een rol spelen bij uw zorgvraag, dan kunt u, vanwege een professionele toerusting, ook hiervoor binnen de praktijk terecht.

Terug naar overzicht

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Klik hier
Website laten maken door Modual.